Наше опитування
Оцените мой сайт
Всього відповідей: 4
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Серпень » 23 » Застосування планшетів
17:26
Застосування планшетів

21 століття характеризується переходом з аналогових носіїв інформації на цифрові, це відбувається практично у всіх сферах нашої діяльності, в тому числі і навчання. Сьогодні набирає обертів нова тенденція – електронні підручники, в якості яких використовуються планшетні комп’ютери або подібні до них пристрої. Проте фактична цінність досі ніде не наводилася. Може бути, вони взагалі відволікають учнів можливо, в них взагалі немає сенсу?

Як виявилося, електронні підручники дійсно корисні, відповідне дослідження провели вчені Абілінского християнського університету. Дослідження показало, що студенти, які використовували в якості підручників планшети iPad, показували в тестах результати на 25% вище, ніж у їхніх «паперових» однолітків. Головну вигоду забезпечує економія часу, з iPad робота відбувається більш оперативно. Студенти, що пройшли навчальний курс з iPad, були на 95% більше задоволені своєю роботою. Та чи мають практичне застосування планшети в школі? Як їх застосовувати? Якщо говорити про розробку навчальних програм з використанням планшетів у навчальній діяльності, то вони могли б дійсно мати практичну цінність. Та якщо використовувати планшетні комп’ютери за стандартними навчальними програмами, то вони не тільки можуть допомогти учням у навчальній діяльності, але навіть зашкодити.

У молодшій школі застосовувати планшети немає доцільності, адже у дітей молодшого шкільного віку формуюється більшість фізіологічні особливості, тим більше програмовому матеріалу молодшої школи планшет аж ніяк не допоможе.

В основній школі припадає перехідний період між підлітковим і юнацьким віком. Це час припадає на8- 9-й клас, якщо мати на увазі 11-річну загальноосвітню школу. І тут планшет може стати не  джерелом  навчання, а джерелом усамітненості учня з іграми.

У старшій школі використання планшета може бути корисним для економії часу при підготовці до ДПА та ЗНО. У цьому віці учні вже чітко визначені з подальшим навчанням і використання планшета в окремих випадках навчання може принести тільки користь.

Джерело http://infosvit.if.ua/zastos-planshetiv/

Переглядів: 389 | Додав: Адміністратор | Теги: школа, Користь, Планшети | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Календар
«  Серпень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31